OKI Europe przenosi drukowanie w kolorze w biurze na wyższy poziom dzięki najmniejszej na rynku drukarce kolorowej A3
Firma OKI Europe poinformowała o wprowadzeniu na rynek wyjątkowo małych kolorowych drukarek A3 z serii C800, które zapewniają profesjonalne rezultaty druku w biurze dla każdego rodzaju działalności. Seria C800 została opracowana z myślą o zapewnieniu korzyści organizacjom, które zazwyczaj zlecają wydruki zewnętrzne, umożliwiając szybkie i ekonomiczne drukowanie dużych i małych zadań.
2019-04-08, 14:37

Dzięki pionierskiej technologii cyfrowej LED firmy OKI drukarki z serii C800 mogą obsługiwać szeroką gamę nośników w kolorach HD, od nośników perforowanych po przyciągające wzrok plakaty i szerokie banery. Niewielkie rozmiary, duża szybkość drukowania i wysoka jakość wydruków sprawiają, że drukarki z serii C800 to doskonały wybór dla każdego typu firmy, zwłaszcza dla sprzedawców detalicznych.

Nowa, energooszczędna technologia utrwalania firmy OKI sprawia, że urządzenie szybko się wybudza, nagrzewa i wycisza. Dzięki temu firmy korzystające z drukarek z serii C800 mogą zaoszczędzić czas i energię bez uszczerbku na jakości i wydajności.

Seria drukarek C800 obejmuje najmniejsze dostępne na rynku drukarki kolorowe A3 dla firm. Linia ta zawiera uniwersalny model C824, który idealnie nadaje się dla pojedynczych użytkowników i grup roboczych o różnych potrzebach i zapewnia przystępne cenowo, codzienne drukowanie dokumentów oraz znakomite rezultaty w zakresie szerokiej gamy materiałów handlowych i marketingowych. Użytkownicy mogą również uzyskać dostęp do materiałów wideo dotyczących rozwiązywania problemów za pomocą aplikacji OKI Mobile Print. Prywatne drukowanie i opcjonalna funkcja uwierzytelniania kartą zapobiegają nieupoważnionemu dostępowi i pomagają chronić dane firmowe. Drukarka C824 jest w pełni przystosowana do obsługi zarówno lekkich, jak i cięższych papierów o gramaturze od 64 do 256 g/m2 w rozdzielczości 1200 × 600 dpi i obsługuje dokumenty w formatach od A6 do A3, w tym banery do 1,3 m.

Model C834 zapewnia takie same korzyści, jak model C824, a ponadto jest standardowo wyposażony w funkcje łączności bezprzewodowej oraz obsługi i druku dotykowego, dzięki czemu użytkownicy mogą drukować bezpośrednio ze smartfonów i tabletów* (dotyczy tylko urządzeń z systemem Android). Obsługuje także funkcje AirPrint firmy Apple Inc i Google Cloud Print 2.0. C834 zapewnia doskonałą jakość druku wielopoziomowego w technologii ProQ2400 i rozdzielczość 1200 × 600 dpi umożliwiającą uzyskanie wyraźnego, czytelnego druku wysokiej jakości. Dodatkowo, dzięki zastosowaniu materiałów eksploatacyjnych o dużej wydajności, model C834 zapewnia niższe koszty eksploatacji.

Model C844, wyposażony we wszystkie funkcje drukarki C834, wyznacza nowy standard profesjonalnego oznakowania dla klientów oraz z zakresu sprzedaży i marketingu. Drukuje on niezwykle wyraźne obrazy i tekst wysokiej jakości w rozdzielczości 1200 × 1200 dpi.

Każda drukarka z serii C800 jest wyposażona w wyraźny, łatwy w obsłudze ekran i posiada certyfikat energooszczędności Blue Angel*.  Nowy zespół utrwalający OKI oszczędza energię, a tryb automatycznego wyłączania automatycznie przełącza drukarkę w tryb maks. poboru mocy 0,15 W, gdy nie jest używana, co dodatkowo zwiększa energooszczędność.

Automatyczne drukowanie dwustronne zmniejsza zużycie papieru. Oprócz tego klienci mogą korzystać z bezpłatnego programu recyklingu materiałów eksploatacyjnych firmy OKI, który pomaga firmom drukować na miejscu tak wydajnie i oszczędnie, jak tylko jest to możliwe.

„Wprowadzenie na rynek nowych kolorowych drukarek A3 z serii C800 stanowi ważny krok w dziedzinie drukowania w biurze” – mówi Anna Emilia Dorrington, starszy menedżer ds. marketingu produktów w firmie OKI Europe Ltd. „To kolejny etap dążenia firmy OKI do tego, aby drukowanie było dostępne dla wszystkich, a firmy mogły drukować więcej we własnym zakresie bez uszczerbku na jakości. Stwarza to duży potencjał dla każdego typu działalności, niezależnie od tego, czy jest to firma z branży motoryzacyjnej, odzieżowej, spożywczej czy jakiejkolwiek innej. Wysoką jakość materiałów wizualnych i dla klientów można osiągnąć szybko, łatwo i niedrogo – tak samo, jak w przypadku korzystania z usług profesjonalnej drukarni zewnętrznej”.

„Mimo że drukarki z serii C800 są idealne dla sprzedawców detalicznych, każdy rodzaj działalności może skorzystać z tej przełomowej oferty drukarek. Od broszur i banerów po dokumenty biznesowe codziennego użytku, aż po gotowe materiały, takie jak etykiety i certyfikaty – seria C800 otwiera przed Tobą świat nowych możliwości, nie zajmując przy tym wiele miejsca” – dodaje Anna Emilia Dorrington

*Wszystkie modele z wyjątkiem C834nw

Parametry techniczne drukarek C824, C834 i C844

• Szybkość druku
    • C824: A4: 26 str./min w kolorze / czerni i bieli; A3: 14 str./min w kolorze / czerni i bieli
    • C834/C844: A4: 36 str./min w kolorze / czerni i bieli; A3: 20 str./min w kolorze / czerni i bieli
  • Czas pierwszego wydruku
  • Masa
    • 37 kg (modele n)
    • 40 kg (modele dn)

¹ Parametry techniczne mogą ulec zmianie bez uprzedzenia. Wszystkie znaki towarowe zastrzeżone.

Justyna Kamińska
ZAŁĄCZNIKI